Nesze neked...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

2009. augusztus 5., szerda

A személyi azonosítás végső lehetőségéről...

"Mivel Isten ... a józan ész Szellemét adta" (2 Timotheosz 1:7.)

A probléma
Gyakran érezhetjük a hivatalok, bankok és bevásárló központok forgatagában, azonosítóink, hitelkártyáink, vagy más fontos okmányaink hiányának kínját egy-egy kritikus pillanatban. Ugyanígy, nagyszerű tudna lenni az is, ha baleset esetén a megfelelő pillanatban minden életbevágó adat, mint vércsoport, cukorbetegség, gyógyszerérzékenység, stb. rendelkezésre állna. Mindezen bonyodalmak megoldására szükség vollt egy egyszerű megoldásra, kifejleszteni egy eszközt, amellyel megvalósítható
• a személy egyedi azonosítása
• az eszköz folyamatos megléte az elvesztés kockázata nélkül
Sokan kezdtek dolgozni a megoldáson, amely természetesen a legjobb az összes közül. Számos megoldás született a lehető legtöbb adat elektronikus tárolására. Habár sok még a teendő, létezik már néhány kipróbált , megbízható lehetőség... és akár hiszik, akár nem, mindez a történelem hajnalán kezdődött...


A tökéletes megoldás
Kit is rejt a név?
Az egyén azonosítása életbevágó volt az emberiség történetének a ma elfogadott tudományos megközelítés szerinti kezdetén. Az idegen jöhetett az általunk összegyűjtött élelmet ellopni, vagy kémkedni és a saját hordájával visszatérve elrabolni javainkat, akár meg is ölni minket a kevesebb ellenség reményében. A forgatókönyv szerint és a történelem hajnalán emelkedett kultúrák fényében a származás kérdése fajfenntartás szempontjából is fontos. Megfigyelték, hogy a torzszülött utódok aránya túl közeli rokonok esetében nagyon magas. Az ilyeneknek lényegesn kisebb a túlélési esélye az élet harcában, mint egy normálisnak, ami szintén nem volt túl egyszerű. A személy azonosítása élet és halál kérdése volt.

Totemek, kendők és táblák
A származás azonosítása egyre könnyebbé vált a műszaki fejlődéssel. A Föld különböző pontjain, különböző azonosító rendszereket dolgoztak ki.
A leszármazottak megőriztés a nemes ősök emlékét. Persze nehéz volt személy szerint emlékezni rájuk, de személyeik idővel csodás álatokká, vagy más természeti jelenségekké váltak. A megoldás az egyéneket, vagy természetfeletti megfelelőjüket kőbe, vagy faoszlopokra vésték. A törzsek elkezdtek emlékműveket, totemeket emelni, ami az egység érzetét és felelősségét erősítette, mialatt távolabbi törzsekkel való közös eredet beazonosításában is segített.

Az ősök azonosításának egy másik, vagy további megoldása különböző színű, vagy formákat ábrázoló kendők adományozása az újszülötteknek, amiket azok később fiaiknak adtak tovább ezzel magyarázva el származásukat. Minél hosszabb a kendők, a nemes ősök sora, annál több ok a büszkeségre... ezt adott esetben fel is lehet mutatni, ahogy azt a közép-ázsiai lovas népek is tették.

A későbbi korszakok egyre kifinomultabb megoldásokat találtak ki a személyi azonosításra. Az emberek esküt és felajánlásokat tettek isteneiknek, papjaiknak és királyaiknak, vagy épp szerződéseket kötöttek egymás közt, amiket néha jó volt felidézni. Mivel az ember csak ember, telve bűnnel és mocsokkal legbelül. Esküt és igéretet el lehet feledni. De nem az írást! Az írás lehetővé teszi a szavak egyezségen alapuló jelekkel történő ábrázolását. Az írást megfelelő, könnyen kezelhető, hosszú élettartamú adathordozón kell tárolni. Némely kultúra vésőt és kalapácsot ragadott kövekbe vésve a szavakat, mint az ókori egyiptomiak, mások a Folyamközben nedves agyagtáblát fogtak és a pálcát, majd kiégették a végleges formát. Megint mások, mint a közép-ázsiai lovas népek kést fogva róták fába gondolataikat. A legkifinomultabb, egyben legkényesebb megoldást a kínaiak találták ki, papírt és tintát alkalmazva a rögzítésre.
Ezek a megoldások nemcsak általános gondolatok rögzítésére voltak alkalmasak, de kis méretű, tartós megoldásai lehettek a személyes adatok tárolásának.

Kártyák és vonalak
Míg a személyi azonosítás Rómában is kulcskérdés volt, új idők jöttek a birodalom bukása után. A köznép már nem volt annyira fontos, mint feljebbvalóik , a Leghatalmasabb nevében. Hatalmas törés következett be Európában a személyi azonosítás terén. Míg az emberek többsége analfabéta volt, a papság kisajátította magának az írás és olvasás kiváltságát. Ők lettek a történelem szerzői és saját akaratuk szerinti formálói. Kényük-kedvük szerint emelhettek fel, vagy vethettek el bárkit. A személyi azonosítás természetesen a világi hatalmak számára is fontos lett, bár írás és olvasás készségének hiányában kissé nehézkesebb volt. Divattá vált a címerkészítés és minden nemesi családnak egyedi, különleges címerre volt szüksége. Ezeket gyűrűkbe is vésték, amelyet a vágyaik papok által lejegyzett lepecsételésére használtak.
Ez egy kissé másképp alakult Magyarországon. Keletről érkezett nép lévén magukkal hozták rovásrendszerüket, amelyet mindenki ismert, majd a papok és törvények üldözték, de a 19. század közepéig fennmaradt.

Az idő elteltével új szelek kezdtek fújni. A hétköznapi emberek is megtanultak írni és olvasni, képessé válva saját gondolataik hosszab időre való lejegyzésére . Ez a folyamat az ipari fejlődéssel párhuzamosan új löketet adott a személyi azonosító rendszereknek, ami a kincsek, területek és erőforrások utáni háborúkban egyre szükségszerűbb lett. Bevezették az anyakönyvezést. A nagy áttörés a 20. század első felében következett be, a személyi azonosító rendszer bevezetésével... jobban mondva az ókori rendszerek újra alklamazásával.

Az eredeti, papír alapú megoldás, a könnyű hamisítás miatt nem volt elég megbízható. A hadseregek által használt megoldás, a "dögcédula" kifejezetten népszerű lett a hippi korszak fiataljai körében, míg rossz emlékeket ébresztett a 20. század második felének idősebb korosztályában.
A műszaki fejlődés egyre pontosabb és kifinomultabb megoldások kidolgozását tette lehetővé. Különböző ötletek születtek, mint a bankkártyák, Medcard, személyi azonosító kártyák, stb. Ezek a megoldások azonban csak akkor működnek, ha az átjátszó és lejátszó állomások közös kódot használnak, ez a műszaki telepítést is nagyban gátolja. Ahány kártya, annyiféle kód, olvasó és átalakító eszköz szükséges.
Habár ezek által az maguknál tárolandó iratok száma jelentősen csökkent, még továbbra sem számított a kívánt megoldásnak, a legsúlyosabb probléma, az emberi tényező továbbra sem lett megoldva. A kéátáykat el lehet felejteni, el lehet hagyni, el is lophatják.

Sem az ókori, sem a mai megoldások nem zárják ki a visszaélés, az eltulajdonítás és elvesztés lehetőségét. Léteznie kell egy jobb megoldásnak ezek kiküszöbölésére. Igen, számos megoldás született a személyi adatok , vagy érzékeny személyi adatok védelmének nyomása alatt, a lehető legtöbb adat elektronikus tárolásával. Habár sok még a tennivaló, van már néhány megbízható és ellenőrzött megoldás. A legígéretesebb megoldást pedig már alkalmazzák is...

Ott vagyok a bőröm alatt
Hogy lehet kiküszöbölni a felvetett problémákat? Hogy tudja az egyén mindig magánál tartani minden személyes információját? A fentebb említett elektronikai eszközöket mindig magzukkal kell hordaniuk. Számos lehetőség adott, nyakláncon, gyűrűként, vagy mint egy karórát. Habár ezek mind jobbak a kártyás változatnál, mégis nehéz lehet néha elhelyezni, a legalapvetőbb problémákat tehát ezek sem zárják ki. A legjobb az lenne, ha ezt valahogy a szervezetbe lehetne ültetni, a jeladás és jelvétel biztosítása mellett. Pontosan ez a megoldás. Létezik egy mikorchip, amely kilenc adatot tárol: név, digitális kép, digitalizált ujjlenyomat adatok, fizikai leírás, lakcím, korábbi lakcímek, családtörténet, jelenlegi foglalakozás, adó és pénzügyi információk, bűnügyi adatok és a társadalombiztosítási azonosító. Az új szám 18 jegy hosszú. Az első öt az irányítószám, további néggyel a kötőjel után, és a társadalombiztosítási szám. Ez a 18 jegy három hatjegyű csoportra lesz felosztva.

A megoldás egy 125 kHz-es RFID chip, az adatok leadására alkalmas elektromágneses olajat és egy finomhangolót tartalmazó kapszula formájú eszköz, amit egy szilikon és üveg anyagú 11,1 x 2,1 mm méretű tartályba helyeznek. Ez a chip, #BT952000, a "Emergency Intrusive Identification Locator" (Vészhelyzeti Behatoló Azonosság Megállapító). Ebben az üvegcsőben 250.000 elektronikai alkatrész van. Ez egy nagyon kifinomult, többszintű mikroprocesszor, amely jeladó és jelfogó is egyben. rövid időközönként Ultra Rövid Hullámú jeleket küld a műholdaknak. Ezeket a jeleket a Föld körül keringő több tucat LEO (Földközeli Pályán Mozgó) műhold bármelyike képes leolvasni.
A chipet egy lítium alapú elem táplálja, amelyet a tulajdonos szervezetének hőingadozását áram termelésére felhasználó szerkezettel is elláttak. Orvosi kutatásokra szánt 1,5 millió dollárt költöttek az emberi szervezet két, a chip beültetésére legalkalmasabb területének meghatározására azért, hogy a legnagyobb hőingadozás előnyeit kihasználhassák. Több hónapos kutatás után megállapították, hogy elsősorban a jobb kézfej, vagy a halánték a legmegfelelőbb.
A chipet lövés szerű injektálással juttatnák a bőr alá. Az egész kb 20 percig tart és ennek fejében nyugodtan elfeledkezhetünk arról, hogy elhagyjuk, elveszítjük, vagy ellophatják alapvető adatainkat.

Ezt a legjobb megoldást már a média is népszerűsíti. Például a legutóbbi James Bond filmben, ahol "M", Bond főnöke egy chipet lövet a "007-es Ügynök" karjába.
Már számos országban egyébként használják is a chipet állatokban és emberekben egyaránt. Az Egyesült Államok hadvezetése most fontolgatja a katonák dögcéduláinak kiváltását ezzel az eszközzel.

Fel kell tenni a kérdést, vajon a fejlesztés pénzügyi támogatóit valóban csak a jóságos segítőszándék vezérelte, a bevezetőben említett problémák megoldására?


A titkolt igazság
Egy kezdeményezés látszik azok mögött a fejlesztések mögött, amelyek azt szorgalmazzák, hogy az emberek elfelejtsék a készpénzt. Hitel, smart és számtalan másfajta kártya birtokában, nem szükséges a készpénz a boltban, vagy a szabadsághoz a világ túlsó végén. Milyen csodás érzés! De más előnye is van. Nem kell félni, hogy kirabolják az embert. Készépnz híjján kisebb az esélye a bűncselekménycélpontjává válni, de másfajta abűncselekmények elkövetése is nehezebbé válik, hiszen mindenféle pénzügyi mozgást számítógépen rögzítenek, a chip jeladó rendszerével pedig könnyeb beazonosítani és elfogni az elkövetőket. De ezentúl attól sem kell tartani, hogy kirándulás közben eltévednénk az erdőben, vagy a hegyek között. A műholdak pontosan tudják merre vagyunk, és pár perc alatt jöhet a segítség.

Ennek ellenére úgy tűnik a hatalmak nem bíznak semmit a véletlenre. A világ eseményeinek tényszerű vizsgálata alapján, mintha minden egy előre leírt forgatókönyv szerint történne. A bekövetkezett "pénzügyi világkrízist" előidéző irányíthatatlan pénzügyi folyamatok mintha egyeznének a világgazdaság készpénzt kiváltó irányvonalával. Egyébként az érdek is ezt kívánja, hiszen a Földön már rég nincs akkora arany mennyiség, ami a forgalomban lévő pénzek teljes fedezetéül szolgálhatna.
Ezt a stratégiát a Föld erőforrásainak mértéktelen felhasználása is segíti. A természet egyre több figyelmeztető jelét látjuk. Egyre kevesebb a megfelelő termőföld a mezőgazdasági termelés helytelen tervezése és a nagymértékű vegyszerhasználat folytán. Fajok halnak ki, a légszennyezés globális felmelegedéshez vezet, aminek a levét igazán az alapvető élelmiszerek hiányával küszködő nemzetek isszák meg. A gazdagabb országok viszont még inkább a saját kényelmükre koncentrálnak, több légkondícionálót, stb. használva. Ezáltal csak jobban felelrősítik a kört, hiszen mindehez energia kell.
Az elit mindenáron megpróbálja meggyőzni az embereket, hogy a chip felvétele a lehető legjobb megoldás.

Az esetleges problémák elkerülése érdekében létezik egy "B" terv is. Ez pedig a félelemkeltés. 2001. szeptember 11 hírhedt eseményei mögött jól kidolgozott titkos tervek állnak, amiket már számtalanszor lelepleztek, felhívva a figyelmet az eset körüli sok furcsaságra, amelyeket egyértelműen a "józan eszek" tudatos döntésének számlájára lehet írni.

A mindennapi megélhetés, a vélt-valós katonai fenyegetettség és a katasztrófák szándékos manipulálásával az emberiséget a chip alkalmazására kényszerítik. Mindezt az emberiség javának nevében.

A fejlesztőcsoport vezetőjének, Dr. Charles Sandersnek állítása szerint a chipbe épített jeladó technológia lehetővé teszi minden felnőtt és gyermek egyéni ellenőrzését az egész világon. Ez egyrészt elküldi az egyénnel kapcsolatos alapvető információkat, másrészt a pontos helyzetjelentést is ad. De nemcsak jeladásra, hanem jel fogadásra is képes.
El is lehet feledkezni hát a magánéletről. Szuperszámítógépek állnak készen az egyéni chipek jeleinek rögzítésére. Az egyéni cselekedet többé már nem lesz titok. Minden pillanat fel lesz jegyezve. Kivel, mikor és hol volt az illető, még az is, milyen messze voltak egymástól. Mindezek megszerzése pedig csak adatbázis jogosultság kérdése.
A személy könnyen találhatja magát olyan helyzetben, amikor egy nap jön valaki és egy szívességet kér. Az illető pedig engedelmeskedni fog, leleplezéstől való félelmében. Mi a helyzet a személyi adatvédelemmel, a személyi információkkal és a személyi érzékeny információkkal? A terror fenyegetettség "vörös" készültségi szinjén és a mindennapi kenyér utáni hajszában el is lehet felejteni ezeket és az ezekhez hasonló elméleti meghatározásokat.

Eljön lassan az idő, amikor senki nem élhet e chip nélkül. A szembeszegülőket pedig terroristának és közellenségnek fogják minősíteni. Elfogásuk és meggyilkolásuk dicsőség lesz. Az internet legkülönfélébb közösségi portáljai pedig akarva-akaratlan is információk áradatát ontják a lehetséges "rejtett ellenségek" beazonosításához szükséges adatokat.

"Az ellenőrzés nem tökéletes, hacsak nem tudunk mindenkit beazonosítani a Földön." (Henry Kissinger)

A fejlesztők és hírdetők azonban elfelejtik megemlíteni a chip egyetlen technikai hátrányát, amely az akkumulátor. A lítiumnak, mint nagyon instabil anyagnak elszabadulása a szervezetben súlyos következménnyel jár. Fájdalmas rákos daganatot okoz.

Már előre látták
Mindent összegezve tévednénk, ha azt gondolnánk ez teljesen új és senki sem szólt róla. Mindezeket a ma kifejezetten cikisnek tartott keresztény hit prófétái már előre látták...

Lukács Evnagéliuma 21:10: "Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Szörnyű jelenségek és különös jelek tűnnek fel az égen."
Lukács Evangéliuma21:20-26: "Amikor azt látjátok, hogy Jeruzsálemet seregek veszik körül, tudjátok, hogy bekövetkezett pusztulása. Akkor aki Júdeában van, fusson a hegyekbe, aki a városban, meneküljön onnan el, aki pedig vidéken, ne térjen oda vissza. Ezeka bosszú napjai lesznek, hogy beteljesedjen mind, ami meg van írva. Jaj a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy lesz a gyötrelem a Földön s az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Kard élén hullanak el és fogságba hurcolják őket, a pogány népek közé, Jeruzsálemet pogányok fogják tiporni, míg idejük be nem teljesedik.
Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a Földön pedig kétségbeesett rettegés a népek között, mint amilyen a zúgó, hányódó tengeren érzett bizonytalanság. Az emberek meghalnak a rémülettől és a világra zúduló szörnyűségek várásától. Az Egek erői megrendülnek."
János a Jelenésekről 13:16-18: "Mindenkit arra kényszerít, hogy kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelet tegyenek jobb kezére, vagy homlokára, és hogy senki se adhasson-vehessen csak aki viseli a vadállat jelét: a nevét, vagy nevének számát. Ez a bölcsesség! Akinek van esze számítsa ki a vadállat számát, mert emberi szám az: 666."
Lukács Evangéliuma 21:11-18: "De ezek előtt kezet emelnek rátok és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért... szüleitek, testvéreitek, rokonaitok és barátaitok fognak elárulni titeket, s némelyőtöket meg fogják ölni. Mindenki gyűlölni fog titeket a nevemért."
János a Jelenésekről 14:9-11: "Aki leborul a vadállat és képmása előtt és homlokán, vagy karján viseli bélyegét, az inni fog Isten haragjának borából, amelyet tisztán töltött haragja kelyhébe. Kénköves tűzben fog gyötrődni a szent angyalok és a Bárány színe előtt. Kínja füstje örökkön örökké fenn fog kavarogni és nem találnak nyugalmat sem éjjel sem nappal, mert leborultak a vadállat és képmása előtt, s viselték nevének bélyegét.”
János a Jelenésekről 16:2: "...rosszindulatú, fájdalmas fekély keletkezett azokon, akik a vadállat jegyét viselték és leborultak a képmása előtt."

A jelenlegi földrajzi, politikai és a nyugati társadalom helyzete önmagáért beszél. A 666-os számot a 18 számjegy csoportosításával is meg lehet magyarázni. 3x6=18, de 6-6-6 formában is egyértelmű. A gyakorlati beültetés és a Biblia által használt "jegyet tetetni", "viselni" vagy "magára venni" közti különbséghez sem kell túl sok magyarázat.
A Jelenések könyve 16:2 idézete már sokkal érdekesebb, mivel azt állítja, fájdalmas fekély keletkezik azokon, akik felvették a "fenevad bélyegét". Ez azt jelenti, hogy ami megtörténhet az meg is fog történni. Ha az akkumulátornak használt lítium elszabadulhat a szervezetben akkor fájdalmas, rákos fekélyt okozva el is fog szabadulni.

De a Biblia bátorít mindenkit aki ebben a korban él:

Lukács Evangéliuma 21:13-19: "Az lesz a következménye (a meghurcolt hívők szenvedéseinek), hogy bizonyságot tehettek. Tökéljétek el hát szívetekben, hogy védelmetekről nem fogtok előre gondot viselni. Mert én olyan szájat és bölcsességet adok nektek, amelyeknek egy ellenfeletek sem lesz képes ellene állni, vagy ellene mondani... fejetekről mégis egy hajszál nem fog elveszni. Álhatatosságotokkal fogjátok megszerezni lelketeket."
János a Jelenésekről 14:12: "Ez a szentek álhatatosságának alapja, akik megtartják Isten parancsait és a Jézusba vetett hitet."
János a Jelenésekről 21:1-7: "...új Eget és új Földet láttam... azután a szent várost, az Új Jeruzsálemet, amint az égből, Istentől leszállt. „Íme az Isten sátora az emberek között! Velük fog lakni és az Ő népeivé lesznek, Isten maga lesz velük. Letöröl szemükről minden könnyet. Nem lesz többé se halál, se gyász, se jajagatás, se kínlódás...” „Íme, mindent megújítok.” ... „A szomjazónak ingyen adok az élet forrásának vizéből. A győztes öröksége ez lesz: Én az Istene leszek, ő pedig a fiam."

A félelem és az ínség nyomása alatt bárkivel bármit meg lehet tenni. Ez minden diktatúra alapelve. Mindenkinek meg kell fontolnia mi mibe kerül, meg kell fontolnia megengedje-e beültettetni a chipet vagy sem.

Milliárdnyi ember fájdalma, szenvedése és megaláztatása csak azért, mert egy valaki istent akar játszani.

1 megjegyzés:

  1. a végén ez a vallási maszlag, meg számmisztika nem hiányzott, de mindenesetre a tendencia látható. előbb-utóbb ez fog történni.

    VálaszTörlés