Nesze neked...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

2009. október 27., kedd

Veszélyes üzem a foci...

Meggyilkolták az amatőr futballcsapat 11 tagját

Venezuelában emberrablók meggyilkolták az egyik kolumbiai amatőr labdarúgócsapat tizenegy játékosát. A labdarúgók holttesteit a kolumbiai határhoz közel eső Táchira állam különböző pontjain találták meg. Egyelőre egy túlélőről tudni, a támadók indítéka ismeretlen.

Tragikus véget ért egy amatőr labdarúgó-mérkőzés Venezuelában: a helyi rendőrség a kolumbiai határhoz közel eső Táchira állam különböző pontjain tizenegy játékos holttestét találta meg, akik két héttel ezelőtt tűntek el.

A venezuelai sajtó értesülései szerint az áldozatok között kilenc kolumbiai, egy venezuelai és egy perui állampolgár található – a holttesteken látható sérülések alapján valószínűleg mindegyikükkel lövések végeztek. A csapat egyik tagja, Manuel Cortez, 18 éves kolumbiai fiatalember túlélte a mészárlást, ő nyaksérülést szenvedett, jelenleg kórházban ápolják.

A Los Maniceros amatőr labdarúgócsapat tizenkét tagját október 11-én rabolták el a venezuelai Táchira államban. A csapat a határhoz közeli városban focizott a grundon, amikor 25 felfegyverzett férfi ütött rajtuk, és elhurcolta őket.

A „táchirai mészárlás" néven emlegetett bűncselekmény indítéka egyelőre nem ismert, de az állam kormányának szóvivője szerint a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (NLA) nevű kolumbiai gerillacsoport felelős az áldozatok haláláért.

„A túlélő elbeszélése alapján tudjuk, hogy az NLA-nak ez a venezuelai területen tevékenykedő csoportja bizonyos Payaso parancsnok írányítása alatt áll" – mondta a szóvivő.

forrás: nemzetisport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése