Nesze neked...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

2010. március 16., kedd

"Mit érdemel a mobiljával diszkózó?"

Egy igen tanulságos és jellemző dologról leírás...

2008-ban találkoztam először a jelenséggel: egy déli kis nyaralóhely főterén egy szál magában állt egy kissrác, háromnegyedes vászongatyában, teljesen tudatában (amúgy nem létező) maszkulinumának mind a 16 évével, és az aktuális slágert hallgatta kihangosítva a mobilján, bólogatva hozzá, hogy bizony nem azért hallgatja, mert utálja, hanem mert szereti, és neki igen jó ízlése van.

Nem gondolom, hogy ebbe a hibába nem estünk bele mindannyian, hiszen a walkmanből annak idején kihallatszottak a cinek, a nagy fejhallgatóban freestylerkedés még annál is modorosabb, még ha meg is ideologizáljuk hifiskedve, és a villamosmegállónál lehúzni az ablakot, és visszatekerni a számot mocskos alja pojáca egy művelet. Tegyük a szívünkre a kezünket, minimum az egyikben benne voltunk már!

De ennek a mobilos feszítésnek a szépsége, ami egyébként a bőrtokos mobilos téma közben jutott eszembe, hogy ez relatíve új, a technikai haladásnak köszönhető prosztóság. 32 mega is elég hozzá, elég azt az egy Tiesto számot feldobni rá, úgyis csak mutiba van. Azóta importáltuk ezt a szokást, itthon is látok 2-3 fős kis bandákat, kibaszott nevetségesek, és olyan karcosan néznek, mintha minimum fegyvert pucolnának. A hangulat alighanem akkor hág a tetőfokára, amikor emberünk a magasba emeli és eltartja magától a telefont, hogy a hang (gyengítetlenül) tovaterjedjen száz és ezer kilométerekre. Viszont pozitív, hogy szeretik a zenét, van kedvencük, nem mindegy nekik, mi szól, még ha a divat is mondja meg nekik, hogy ki. A divat legalább periodikus, látszólagos változatosságot hoz az ember életébe, és segít elviselni az elviselhetetlen állandóságot. De ha már fontos, hogy a körülöttünk elhaladó 50 ember tudja, milyen zenét szeretünk, visszasírom a breakes boomboxokat!


MIT ÉRDEMEL A MOBILJÁVAL
MÁSOKAT DISZKÓZTATÓ UTCA EMBERE?

1.
Szerintem DJ-pultot! Ilyen nyikhaj hangon semmire nem megy, és az is idiótán néz ki, ha fényes nappal egyedül táncol árul petrezselymet. Ha valakiben felüti fejét a lemezbemutatás ösztöne, kívánom, hogy legalább 1 estéje legyen, amikor az ő hátán megy el a buli. Ha ez nem jön össze, akkor tudjon róla, hogy a mobillal való vagánykodást és táncolást akár versenyszintre is fejlesztheti.

2.
A kérdés az, hogy lehet-e számot kérni!?

forrás:
http://bunti.blog.hu/2010/03/16/mit_erdemel_a_mobiljaval_diszkozo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése