Nesze neked...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

2010. december 16., csütörtök

TISPOL: országos razzia indult

Az ittas és bódult sofőrök kiszűrésére tartanak ellenőrzéseket a rendőrök csütörtöktől egészen szombatig a magyar közutakon. Az akció az uniós TISPOL ellenőrzés-sorozat része. Az razziát 8-8 órában, azokon a helyeket hajtják végre, ahol a helyi tapasztalatok szerint a legtöbb az ittas vezető.



A TISPOL Alcohol & Drugs elnevezésű európai közúti ellenőrzése csütörtöktől számítva három napon át – vagyis szombatig – tart. A cél most azoknak a sofőröknek a kiszűrése, akik ittasan vagy bódult állapotban – vagyis kábítószer hatása alatt – ültek a volán mögé. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az akciót 8-8 órában hajtják végre azokon a helyeken, ahol a helyi tapasztalatok szerint a legnagyobb számban fordulnak elő ittas vezetők. Ez egyébként elsősorban a lakott területen kívüli útvonalakon jellemző.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint – tekintettel a szabályszegések előfordulásának időpontjára – az ellenőrzéseket legalább napi 8-8 órában végzik az egyenruhások.

Az ellenőrzések egyidejűleg, a kontinens jelentős területén történnek. Erre azért van szükség, mert az ittas, illetve bódult sofőrök Európában és Magyarországon is kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelentenek. Ez az egyike annak a három oknak, amely jelenetős szerepet játszik a balesetekben.

A rendőrök a fokozott ellenőrzéssel ismételten szeretnék felhívni a közlekedők figyelmét azokra a veszélyekre, melyeket ezek az emberek jelentenek a többi közlekedőre. (lm)

FH
Forrás(HirTv.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése