Nesze neked...

Sign by Danasoft - Get Your Sign

2011. június 1., szerda

Székesfehérvár...

Több olyan lopásról érkezett bejelentés az elmúlt napon a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, melyek a sértettek kellő óvatossága mellett elkerülhetőek lettek volna.

Egy 23 éves fehérvári nő kedden délelőtt tett bejelentést a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, hogy míg egy órára leparkolt autójával a fehérvári Radnóti téren, addig ismeretlen tettes ellopta jobboldali ülésén hagyott mobiltelefonját, valamint egy kézi táskát. A sértett elmondta, miután visszaért akkor vette csak észre, hogy Mazdáját nyitva felejtette. Kára 13 000 Ft.



Egy 64 éves fehérvári asszonyt is megkárosítottak ismeretlenek szintén a tegnapi napon. A nő a fehérvári József utcában az egyik tízemeletes mögött parkolt le autójával, amikor odalépett hozzá egy fiatal fiú és útbaigazítást kért a vasútállomást keresve. Jó néhány percig szóval tartotta a nőt, aki mindeközben végig a fiatal felé fordult.

Amikor a fiú eltűnt – nem is abba az irányba, amerre a hölgy javasolta – akkor vette észre az asszony, hogy a jobboldali ülésről eltűnt a táskája, benne személyes irataival, telefonjával és készpénzével.

Ekkor lépett oda hozzá egy hölgy, aki elmondta, az egész bűncselekményt látta. Miközben ő útbaigazítást adott, egy másik fiatal a jobboldali ajtónál guggolt, és kivette a kocsiból a táskát, majd futásnak eredt.

A két fiatal trükkje 100 000 Ft-os kárt okozott az asszonynak.



Sajnos szintén eltereléses módszerrel loptak meg tegnap egy kőszárhegyi idős asszonyt is. A 68 éves hölgyet négy-öt ismeretlen személy a házában kereste meg azzal, hogy kukoricát szeretnének tőle venni. Mialatt néhányuknak megmutatta a kukoricát, addig egyikük bemászott az ablakon keresztül a házba, és az asszony arany-ékszereit elvitte. A néni kára 200 000 Ft.



A fentiek függvényében ismételten felhívnánk mindenki figyelmét arra, hogy legyenek kellően óvatosan az idegenekkel kapcsolatban! Értékeiket felügyelet nélkül és látható helyen ne hagyják!

Gépkocsijukat parkolást követően mindig zárják be, az ajtók záródását ellenőrizzék le!

Amennyiben gépkocsijukhoz lépne idegen, és segítséget kérne, gépkocsijukat zárják be belülről, ha abban van ilyen biztonsági rendszer!

A házuknál, lakásuknál érdeklődő idegenekkel szemben legyenek bizalmatlanok! Mindenféle ürüggyel Önökhöz becsöngető személyeket ne engedjenek be ingatlanaikba!





Székesfehérvár, 2011. június 01.



Németh - Kész Mónika r. szds.

FM RFK szóvivő
Forrás:Police.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése